Бойко Віталій 01.11.2006

Львівське вище професійне училище дизайну та будівництва. 

1 курс

Львівська область, місто Львів

Чому бути українцем – це моя суперсила.

Бути українцем – це не лише моя національна приналежність, але також моя суперсила. Це почуття, що пробуджує в мені дух вольності, силу, безмежну гордість, міцність. 

Україна – це синонім слова воля, безмежна воля. Україна – це крихітна маленька дівчинка, яка веде важкий бій і всупереч всьому йде своїм праведним шляхом до своєї мети.

Україна – це багата і нелегка історія, неповторна культура, гарні традиції, шалена любов та пристрасть. 

Бути українцем означає боронити і захищати усе рідне та близьке до серця, розвивати та набувати, бути справжнім націоналістом і передавати все це наступним поколінням. 

Мова одна з найважливіших складових української ідентичності. Знати мову і використовувати її – це дуже важливо, аби зберігати нашу культуру, спілкуватися з рідними, виражати свої думки та внутрішні почуття. 

Бути українцем означає брати участь у розвитку свого краю. Я сильно вірю, що мої зусилля і старання можуть сприяти покращенню в українському суспільстві, в економіці й інфраструктурі. 

Моя нація відома своєю гостинністю та добротою. Бути українцем це означає допомагати і підставляти своє плече іншим. Підтримувати одне одного, бути серед людей. 

Бути українцем – це мати можливість насолоджуватись нашою природою, милуватись гірськими пейзажами, чистими, немов перлина річками. Це прекрасні місця відпочинку. Я ціную цей багатий природний потенціал, я також дякую Богові, і я прагну зберегти це нащадкам. 

Бути українцем – це мати силу переживати випробування та йти до останнього. Українці перебули, пережили і витримали багато важких і страшних часів у своїй історії, попри це, завжди підіймалися і йшли вперед. 

Загалом бути українцем – це мати можливість бути частиною великої і славної нації, яка має свій внесок у світовій історії, культурі й науковому розвитку. Це значить бути гордими і поважати свої корені. 

Зараз українці переживають важкі часи: іде війна. Нам необхідно здолати ворога і відновити незалежність України.  В ЗСУ воює мій тато. Заради Перемоги я займаюся волонтерством: плету маскувальні сітки, виготовляю окопні свічки, збираю коробки з їжею для військових. І щоденно я молюся, щоб наші захисники повернулися живими і неушкодженими додому.

Бути українцем - це моя найвеличніша суперсила, якою я пишаюся і яка мені допомагає усюди. 

Я пишаюся, що я українець! 

Слава Україні! Слава Героям! 

Смерть клятим ворогам!