Маргарита Левенко

Березанський ліцей Березанської селищної ради, 10-Б клас

Вчитель, який надихнув на написання есе: Радченко Альона Сергіївна

"Моя Україна майбутнього"

Сьогодні, як ніколи, постає питання про майбутнє країни, оскільки ми проживаємо важливий момент в історії України. Війна в нашій державі істотно змінила життя мільйонів людей : дорослих, молоді, підлітків,дітей. У своєму есе я хочу поділитися думками про майбутнє нашої Батьківщини, мир та свої плани у майбутньому щодо України.

Кожна українська родина відчула, що мир, який є гарантом щасливого життя, має найвищу цінність. Розмірковуючи над питання, що означає мир для мене сьогодні, можу сказати, що перше і найважливіше для мене- це, звичайно, припинення війни, яка стала жахливою реальністю сьогодення в Україні. Але все ж, для мене мир – це не лише відсутність війни та конфліктів, але й гармонія, взаєморозуміння та розвиток нації. Це стан душі та суспільства, коли кожен громадянин держави має можливість реалізувати себе, жити в безпеці та процвітанні. Мир – це основа для будь-якого подальшого розвитку, він створює сприятливі умови для інновацій, творчості та просування вперед. Мир сьогодні – це повне відновлення країни та зміцнення наших стосунків з іншими народами. Мир – це можливість для українців жити без страху, надія на безпечне життя для майбутніх поколінь, і віра в те, що наша країна рухатиметься вперед швидкими темпами.

Якою буде наша країна в майбутньому, залежить від кожного з нас. Україна в майбутньому в мене асоціюється з надією та можливостями. Це процвітаюча країна з високим рівнем життя, яку поважають та якою захоплюються як у Європі, так і у всьому світі. Я бачу її розвиненою та процвітаючою. Мрію про Україну, як державу, де права і свободи кожного громадянина захищені та поважаються найвищим чином.

Україна в майбутньому повинна мати освіту, медицину на високому рівні, які дали б можливість нашій країні конкурувати на світовій арені та приносить користь її народу. Україна майбутнього – це місце, де освіта є доступною для кожного, де інноваційні технології розвиваються швидкими темпами, де люди живуть в гармонії з природою та дбають про навколишнє середовище.

Україна майбутнього – це країна, де корупція і бюрократія відсутні, де справедливість і правосуддя є в пріоритеті, і де кожен може вільно висловлювати свою думку без обмежень. Кожен громадянин в майбутньому буде активно включатися в політичний процес, бо його думки і голос матимуть важливе значення.

Україна майбутнього – це країна, де культура та мистецтво процвітають, де історія шанується, вивчається і передається майбутнім поколінням. Це країна, де спорт і наука розвиваються на високому рівні і отримують визнання у всьому світі. Я впевнена, що в України й українців велике майбутнє. Але ,щоб майбутнє стало реальність, потрібно дуже багато і наполегливо працювати.

Коли Україна переможе- це буде історичним моментом і великим досягненням всіх українців. Вона стане однією з найпопулярніших країн, особливо серед туристів, нею буде пишатися весь світ і багато інших держав хотітимуть мати з нами спільні зв’язки.

Щодо питання, що я зроблю, коли Україна переможе, то відповідь проста: я буду продовжувати працювати над удосконаленням нашої країни, будучи відповідальним громадянином, буду працювати разом з іншими патріотами України над будівництвом світлої майбутньої держави.

Я і надалі буду брати участь в громадському житті, освітніх програмах та інших заходах, які спрямовані на позитивні зміни в державі, допомагати всім людям, які цього потребують. У майбутньому я хочу бачити себе як частину команди, яка спільно з іншими громадянами України будує кращу націю. Моя роль полягатиме в тому, щоб робити нашу державу кращою крок за кроком.

Переконана, що Україна майбутнього – це країна миру, процвітання, розвитку і справедливості. Держава, яка здатна досягати великих цілей, якими буде пишатися весь світ, коли громадяни об’єднані в своїх зусиллях задля покращення життя своєї Вітчизни. Я вірю в її потенціал і готова долучитися до будівництва світлого майбутнього. Ми разом можемо зробити Україну кращою, і ця мета дає нам найбільшу надію на завтрашній день. Головне - не опускати руки в тяжкі реалії сьогодення і вірити, що все буде добре.