26 травня 2024 виповнюється рік з дня ракетного удару по психлікарні в Дніпрі. Тоді ракета армії РФ влучила в триповерхову будівлю – там був денний стаціонар для людей із психічними захворюваннями. На момент вибуху в закладі перебувало понад 20 співробітників і 40 пацієнтів. Частина споруди обвалилася. Четверо людей загинули, ще 32 – були поранені. Матеріал Радіо Свобода.

Психіатр Євгенія того ранку вела прийом, у неї в кабінеті була пацієнтка. Враз пролунав вибух і полетіли уламки – і її хвора впала на підлогу. Лікарка підняла жінку й вивела на подвір’я. Аж тільки там глянула на себе й зауважила: її ноги всі в крові, посічені осколками.

У стані шоку не зрозуміла, що поранена

Лікарка Євгенія

Вона вилікувалася й повернулася на роботу через кілька тижнів.

«У стані шоку не зрозуміла, що поранена. Три тижні я пробула на лікарняному, і повернулася до роботи, без депресії, без панічних атак. Я взагалі по життю – оптимістка. Відволікалася, займалася фітнесом, опікувалася родиною. Єдиний був тригер: коли я побачила, як 29 грудня влучило в пологовий будинок, оце нагадало те, що пережили ми… Працюю, поринула в роботу, я розумію, що моя допомога зараз потрібна», – каже Євгенія.

Copyright (c)2022 RFE/RL, Inc. Used with the permission of Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.