Приходько Артем, учень 10 класу Веселинівського ліцею Веселинівської ОТГ

Вчитель, що надихнув на написання есе - Коржинська Людмила Сергіївна

Моя Україна майбутнього

В'ячеслав Чорновіл пише – «Україна починається з тебе», слова через котрі я замислююсь у вільний для себе час, що ж це за такий всім знайомий та легендарний вислів, який сказав тоді колишній український діяч та публіцист. Яке воно значення матиме в майбутньому? Невже слова В'ячеслава можна не зрозуміти?  –  звісно можна, відповім я на чиєсь питання, але, кожний осмислює їх по-своєму, кожний має свій кінцевий висновок.

Хтось інтерпретує поняття «початок», як старт пізнання самого себе в українському суспільстві, пошук громадської ролі в ньому або перебирання особистих переваг та недоліків, коли там, на фронті, люди вже пізнали його суть; хтось навпаки, слідує за тією товпою, і розуміє завдяки діям багатьох. Ось я, наприклад, у котрого не так давно сформувалась національна самосвідомість - вже визначився до якого типу людей належу.

Майбутнє. Взагалі, це термін - в основі якого, лежать непередбачуваність та серйозність, кожна дія підкріплюється його наслідком, не кажучи вже про майбутнє твоєї країни, твоєї України. Трактувати ознаки найліпшої держави, в якій ти народився й досі проживаєш, людина спроможня доволі довго, а от описати правдивими тезами, котрим чином я бачу майбутнє своєї батьківщини і на що буду готовий піти - залюбки легко.

У прийдешньому майбутньому України освіта посяде номер один в її розвитку. Молодь, що багата поривом до навчання та науки, надасть перспективи реалізувати свої знання. Вже багато українських університетів та інститутів включно, визначились видатними, культурними та природними цінностями усього людства.

Вчені, науковці, дослідники працюють над важливими вікриттями, тільки Іваном Пулюєм з Тернопільщини було відкрито «Х» - промені, слідом винайдення  Рентгенівського апарату. Саме тут народжуються майбутні: лікарі-професіонали свого діла, вправні пілоти, інженери-конструктори, відважні військові - головні захисники нашої України-неньки.

Значною деталю, також «Майбутньої України» в якій із задоволенням буде жити, звісно: свобода та воля, через те, що останнім часом скаженні сусіди намагаються загарбати нашу єдність, мир для мене означає - злагода з українцями братами й сестрами та їх дорогоцінне життя.

Події 24 лютого 2022 року мали значний вплив на мене психологічно. Я, проаналізував  значущість того, що відбулось за ці майже два роки, доки існує український суверенітет - боротьба буде продовжуватися. Люди, які постраждали в період цієї війни та залишаються боронити Україну це героїчний взірець іншим націям і спільнотам. З отакенним мужнім та стійким Народом Українським, найкращу «Майбутню Україну»  створити буде неважко. Я впевнений в цьому та впевнений в нашій перемозі!