Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна Іванівна Льовочкіна

«В нашому дворі впало 11 снарядів»

переглядів: 519

Мешканка Станиці злякалася перших обстрілів селища, хоча чоловік заспокоював, що це можуть бути залпи салютів. Проте дива не сталося і снаряди падали дедалі ближче до будинку Льовочкіних. З 2014 року вони нарахували 11 боєприпасів, що приземлилися у дворі. Осколками та вибуховою хвилею у будинку винесло всі вікна.

Пам'ятаю, як у нас почалася війна. Я того дня тільки поговорила по телефону з подругою з Києва, як опівночі почали стріляти. Чоловік якраз із річки повернувся, я говорю: «Це війна». І почала плакати. А він заспокоював мене, мовляв, це салют пускають. Це був початок. І ось по сьогодні живемо в страху.

У нас у дворі впало 11 снарядів. Вікна всі перебиті. Минулого року пожежа була, сусідський будинок спалахнув. Паркани все погоріли. Сидимо, як на пороховій бочці. І хоч би дали шиферу б/в, щоб хоч огорожу поставити, а то вже спокійно лисиці ходять. До війни було все гаразд, а зараз страшно.

Хочеться, щоб війна закінчилася швидше. Я не можу навіть у Щастя поїхати на могилки до батьків. Вже стільки років там не була.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій