Остапченко Руслан, учень 11 класу Оленівського ліцею

Вчитель, що надихнув на написання есе - Ратушняк Юрій Петрович

Моя Україна майбутнього

Я досить часто фантазую про світле майбутнє своєї країни, де життя буде набагато краще, ніж зараз. Не секрет, що в Україні достатньо різних проблем, які швидко вирішити неможливо. Багато років Україна намагалася побудувати сильну та незалежну державу, але через ті чи інші фактори це не вдавалося. За тридцять років незалежності було дуже багато зроблено, але не всього було досягнуто.

Для мене завжди залишиться таємницею: чому не можна було зробити все для своєї країни? Я, чесно кажучи, не можу зрозуміти як вирішити ці проблеми, але дуже хочу допомогти моїй рідній Україні, щоб вона завжди була сильною, багатою та процвітаючою.

Для мене мир сьогодні означає: тиша на кордонах з іншими країнами, спокійне життя всіх людей, відсутність тривоги за життя рідних та вживання заходів, щоб не допустити будь-якої війни.

Коли я згадую мирні часи, одразу стає сумно та хочеться повернутися в ті роки, коли батьки, сини, брати були вдома разом із своїми рідними; коли не було страшних новин з іменами наших загиблих героїв, які віддали своє життя захищаючи рідну землю.

Я бачу Україну майбутнього, як країну, яка перемогла не тільки війну, а й внутрішні проблеми (безробіття, корупція, злочинність), що завжди заважали розвиватися їй в правильному напрямку. Ця держава повинна бути економічно сильною, щоб могла існувати без фінансових допомог з боку інших країн. Україна багата на різну сировину, яку вона продає по можливості, але, я вважаю, що було б краще, якби ці ресурси ми могли перетворити в готовий продукт, на який ціна буде значно більшою і тим самим підвищувати внутрішню економіку.

Україна майбутнього – це країна, в якій не буде бажання виїхати за кордон, а, навпаки, вона приваблюватиме своїм комфортом та культурою, нових громадян. У майбутньому держава немає ніякого права допустити помилки минулого.

В українських політиків має бути одна ціль – побудувати європейську країну. Я не можу уявити мою рідну державу в майбутньому у такому складному становищі, яке вона має зараз. У нас багато роботи, яку розпочати потрібно прямо зараз. Коли Україна переможе, я, перш за все, дуже радітиму цій новині, тому що це жахіття нарешті скінчиться та військові, які залишили свій дім, щоб захищати свою землю, нарешті повернуться додому.

Я вірю, що мій батько зовсім скоро повернеться в рідний дім з перемогою, і ми знову, як у добрі часи, зберемося усі разом за святковим столом. Я впевнений, що так і буде! Цей час, після перемоги, буде новим періодом в історії моєї рідної країни. В України з’являться можливості розвиватися, як це роблять передові країни Європи.

Я мрію про те, що настане світлий час, в якому більше не буде жодної війни, а будуть лише спільні зусилля усіх українців, щоб створити могутню державу з високим рівнем життя. Отже, моя Україна майбутнього – це прекрасна держава з високим рівнем життя та з сильною економікою, в якій не буде війни та всі люди посміхатимуться та будуть щасливими!