Турчиняк Павло, студент 3 курсу Олеського професійного ліцею

Вчитель, що надихнув на написання есе - Гогоша Тетяна Романівна

Моя Україна майбутнього

В умовах війни, у якій йде запекла боротьба з ворогом, досить непросто сказати, якою є моя Україна майбутнього. Ми проживаємо період, який не дає можливості скласти плани навіть на завтра, бо не знаємо, що нас чекає. Але незважаючи на цей щоденний негатив, я створюю позитивні мрії та цілі щодо майбутнього моєї країни.

Та більше, я вважаю, що це повинен робити кожен свідомий українець, бо без спільної мети та мрії не вийде зберегти квітучу Україну.

Як ми вже переконались, саме мир над головою відіграє важливу роль у формуванні вільної та незалежної держави. Держави, яка подарує своїй нації щастя, злагоду та спокій. А що ж означає мир для мене сьогодні? Насамперед, мир - це цілі будинки, щасливі сім’ї, безтурботне дитинство підростаючого покоління, гарне й чисте небо.

Це те, що дасть можливість жити краще, з впевненістю складаючи плани на майбутнє. Щодня в нас відбирають усі ці можливості і не залишається ніяких варіантів, крім одного - боротьба за цей безцінний мир.

Напевно кожен хоч раз за період війни ставив перед собою питання: ”А що ж я зроблю в першу чергу, коли Україна переможе?“. На це питання у мене вже є чітка відповідь - я сильно обійму своїх рідних, подзвоню усім друзям, безмежно порадію та щиро подякую Збройним Силам України за можливість зробити це.

Кожен з нас повинен розуміти, що саме завдяки відданим своєму покликанню військовим ще досі тримається оборона нашої країни. Ці незламні люди заслужили на шану, повагу та дяку.

З власних спостерігань я роблю висновок, що радощей буде замало. Нам знадобиться підготовка до ще одного можливого вторгення, а крім цього ще й перебудова країни. Не хотілося б розвіювати дитячі мрії, але доведеться, бо після перемоги нас чекають ще важчі випробування. Я теж докладу своїх зусиль, бо буду вчитись, працювати, допомагати рідній країні та робити все для того, щоб наша нація розквітла знову. З єдністю та любов’ю до України в серцях у нашого народу вдасться здолати зло.