Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Олександрівна Носикова

«Трирічна дівчинка розрізняла, з якого знаряддя стріляють»

переглядів: 459

Яна Носикова любить свою Станицю і нікуди не хоче їхати, незважаючи на те, що у неї і її чотирьох дітей вже немає вдома. Відновити житло неможливо, як і купити інше.

Про початок війни нам не оголошували. Коли я вперше почула звуки повітряної тривоги, це було дико, але нічого ще не було зрозуміло. А коли над нами пролетів літак і обстріляв вулицю, тоді я і зрозуміла, що це не жарти, а дійсно справжня війна.

Моїй середній дочці тоді було три роки, і вона запам'ятала все. Така малятко вже розрізняла, де стріляє танк, а де гармата. І вона все пам'ятає. Ми ж весь час перебували в центрі цього кошмару, все літало через нас.

У мене четверо дітей, старшому синові 23 роки, у нього вже є свій син. Ми знімаємо квартиру, тому що наш будинок розбитий. Пошкодження дуже сильні, а так як це було на початку війни і там побували мародери, то паркану вже немає і колодязь засипали.

Трирічна дівчинка розрізняла, з якого знаряддя стріляють

Дуже хочеться мати своє житло, але заробити на нього неможливо. Їхати я не хочу, мені подобається тут жити, мене все влаштовує.

Нам дуже сильно допомогли благодійні фонди. Ми отримували продукти від Ріната Ахметова та інших організацій. Якби не гуманітарна допомога, я не знаю, як би ми вижили.

Я для себе ні про що не мрію. Хочу тільки, щоб мої діти виросли і жили в хорошій країні, закінчили школу, вступили до вузів, отримали хороші професії і хорошу роботу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2015 2021 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло сім'ї з двома і більше дітьми
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій