49-річний Андрій Дуденко загинув 9 березня 2022 року в селі Анисів Чернігівської області. Цей населений пункт в окупацію російських військ не потрапив, однак його часто обстрілювали.

Той дім зруйнувало, а Андрій з Марією загинули на місці

9 березня Андрій з родиною були в погребі, обстріли не стихали близько 40 хвилин. Коли настала тиша, люди вийшли на вулицю. Андрій розмовляв із сусідкою Марією біля хвіртки, коли в будинок через дорогу влучив снаряд. Той дім зруйнувало, а Андрій з Марією загинули на місці.

Андрій Дуденко народився та мешкав в Анисові. Після школи навчався в професійно-технічному училищі на помічника машиніста. Спочатку працював за фахом. Потім влаштувався на місцеве підприємство «Хімволокно». Останні роки очолював фірму, яка продавала зерно. У 2022-му планував стати водієм фури та працювати у Польщі.

У вільний час Андрій ходив на риболовлю. Також був фанатом місцевої футбольної команди «Зернопром». Не тільки вболівав, але й допомагав команді: разом з іншими селянами доглядав за стадіоном тощо.

Після повномасштабного російського вторгнення в Україну Андрій записався до територіальної оборони, хоча раніше був непридатним для строкової служби. Взяти участь теробороні чоловік не встиг…

Андрія Дуденка поховали 10 березня на місцевому кладовищі.

«Він був спокійний і завжди врівноважений. Ми прожили разом майже 30 років. Не можу повірити в те, що його більше немає», – сказала дружина Людмила.

В Андрія Дуденка залишилися дружина та син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.