2 березня 2022 року російська авіація завдала авіаудару по житловій багатоповерхівці на вулиці Центральній, 359 у Бородянці. Там мешкали Юрій Абакумов із дружиною Наталією. Тіло Наталії знайшли, а тіло Юрія – ні.

Тіло матері знайшли, а тіло батька – ні

Юрієві Абакумову було 60 років. Він родом із Луганщини. Після школи служив в армії, у 18-річному віці потрапив в Афганістан, був учасником бойових дій. Згодом отримав квартиру в Бородянці. Там мешкав разом із дружиною та сином. Займався будівельною справою, потім близько 10 років працював у Москві. В Україну повернувся у 2014-му. Останні роки Юрій не працював. Після трьох інсультів він не міг самостійно пересуватися – лише на візку. За ним доглядала дружина Наталія.

Після початку повномасштабної війни син Євгеній Абакумов декілька разів просив батьків виїхати з Бородянки, хотів їх забрати. Однак мама відмовлялася. Востаннє він говорив з нею 1 березня 2022 року.

Під час російського авіаудару 2 березня 2022 року Наталія була в укритті. Батька на візку не могли спустити. Він залишився в квартирі на 5 поверсі. Коли розбирали завали, розповідає син, тіло матері знайшли, а тіло батька – ні.

«Тато був суворим, як і багато хто з військових. Водночас допомагав іншим: міг для себе щось не зробити, але іншим – допомогти. Ми з ним колись мали суперечки на деякі теми... Тато довго жив в Росії, йому там подобалося. Однак, коли він повернувся до України, то змінив свою думку. Ми з татом планували будівництво дому, мали невелику ділянку. Втім через його проблеми зі здоров'ям це так і не вдалося реалізувати», – сказав Євгеній Абакумов.

У Юрія, крім сина зі сімʼєю, залишився брат Олександр.

Історія з instagram каналу Victims of russia.