Життя Сергія Савостьянова відібрав російський обстріл селища Нью-Йорк Донецької області 12 лютого 2024 року. Ворог влучив авіабомбами по пʼятиповерховому будинку, де він перебував разом із дружиною Ольгою. Через щільні та часті обстріли їхні тіла не можуть витягнути з-під завалів, щоби поховати.

Сини вже самотужки розкопали вхід у квартиру

«Були і дні тиші, проте розбір завалів усе ще не проводили. Сини вже самотужки розкопали вхід у квартиру і спальню, де міг бути батько. Ліжко з матрацом знайшли, а тата і маму – ні. Тоді, 12 лютого, Сергій і Ольга були вдома. За хвилину до загибелі Оля з балкону розмовляла з сусідом, казала, що зараз нагодує чоловіка і прийде до них у підвал пити чай», – розповіла сестра Ольги, Олена Солодилова.

Сергієві було 68 років. Деякий час працював на машинобудівному заводі. Був ліквідатором наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

«Після ліквідації він повернувся дуже хворим, переніс кілька інфарктів, був паралізований. Сергій почав носити темні окуляри, а також ходив із палицею. Проте оптимізму не втрачав. Із дружиною вони завжди були разом, без неї він дихати не міг. Оля, сміючись, казала, що як тільки піде без нього до крамниці, то вже через кілька хвилин він починає хвилюватися», – додала сестра дружини загиблого.

У Сергія Савостьянова залишилися двоє синів та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.