Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Рогозіна

«Син пам'ятає, як все навколо бахкало, і як усі боялися»

переглядів: 916

Жити в будинку небезпечно для здоров'я. На стінах і стелі грибок – я переживаю, що можуть захворіти діти. Господарі цього будинку не витримали таких умов і виїхали, але в нас, як у сім'ї переселенців, вибору немає.

Нам довелося покинути своє житло в прифронтовому селищі Троїцьке. А ми його купили незадовго до війни, великий будинок для сім'ї з п'яти осіб. Але снаряди падали прямо перед будинком то з одного, то з іншого боку. Осколками побито дах, у будинку ні вікон, ні дверей.

Повертатися нам нікуди.

П'ятирічний син Ярослав тоді був зовсім маленьким, але пам'ятає все в деталях: як усі спали, а навколо все почало бахкати, як усі боялися…

Крім рідних дітей, у мене ще під опікою племінник (сестру позбавили батьківських прав), а його старшого брата забрав батько. На Іллю чекав дитячий будинок, але ми вирішили забрати його до себе. У хлопчика анемія, йому потрібне дороге обстеження. Я знайшла роботу в місцевій пекарні, але зарплати на все не вистачає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Троїцьке 2017 Текст Історії мирних
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій