Мамалига Ліана, 10 клас
Новогребельський ліцей Буцької селищної ради
Вчитель, що надихнув на написання есе: Ужвенко Світлана Валентинівна

Моя Україна майбутнього

Своєю Батьківщиною я вважаю неньку Україну. Тут я народилася, тут я росла, тут маю друзів та сім'ю. У дитинстві в мене було безліч мрій. Найбажаніша з них - гідне та щасливе майбутнє України.

Як я бачу Україну майбутнього? Перемога і процвітання - це не лише можливість, але і підтвердження рішучості народу України працювати над власним майбутнім. Відновлення та розвиток економіки, підтримка ветеранів, визначення відповідальності за злочини війни, а також зміцнення демократичних інститутів – це лише кілька аспектів того, що може сприяти перемозі та процвітанню.

Війна переродила сто поколінь історії на різних швидкостях потягів, кіньми, босоніж чи взуті, у наше військо вступили герої з Бабиного Яру і Крутів, козаки, які генетично влили у нашу кров сміливість, витривалість та вміння боротися за свій край до останнього подиху, віддаючи власне життя, заради України.

24 лютого 2022 року розпочалася російсько-українська війна, котра змінила життя всіх українців.

На мою думку, росія показала всі ознаки тоталітарної секти, бо навіть люди з вищою освітою, вчені, письменники, артисти припиняють сприймати реальність такою, яка вона є, не вірять ні свідкам, ні об’єктивним джерелам інформації, сприймаючи подання повідомлень викривлено.

Та поруч крокує віра в те, що все розпочате закінчиться перемогою такої мужньої та витривалої нації над зажирівшим і пихатим ворогом. Віра зростає з кожним днем, як ненависть до тих, хто вбиває українців і досі. Вони не зломлять розуміння того, що Україна починається з мене: з моєї віри в перемогу, процвітання рідної батьківщини.

Українська нація має героїчне минуле за плечима, а також сміливе обличчя. Талановиті, сильні, незламні, вмотивовані та безстрашні українці змінюють історію сучасної України.

Від мене залежить, якою я стану після цієї війни. Перше, що я зроблю після перемоги - це обійму своїх рідних, заплачу від радості і гордості, бо я частина Великого Українського Народу.

Вже майже дорослою запам'ятаю цей час як період важких випробувань, але також як період, коли допомагала людям нашої країни і своїм співгромадянам. Я готова докласти всіх зусиль у боротьбі за мир і незалежність України.