17 лютого 2022 року 38-літня Світлана Дзюба потрапила в ДТП у місті Коростень на Житомирщині. Її із політравмою госпіталізували до Коростенської лікарні й очікували покращення стану, аби перевезти до столиці. Однак через повномасштабну війну врятувати життя жінці не вдалося. 2 березня 2022 року Світлана померла.

Світланочка, спочивай з миром

«Вона була в дуже тяжкому стані. Лежала в Коростені й ми чекали, щоби їй стало трохи краще та можна було транспортувати до Києва. Після 24 лютого 2022 року почався перебій із ліками, місто було під вогнем, лікарі багато часу були вимушені сидіти в укриттях, тому критичні пацієнти, на жаль, не мали потрібного нагляду. Світлана вже йшла на поправку, ще би кілька днів і ми б змогли її перевести в Київ, але почалася повномасштабна війна», – розповіла подруга загиблої, Анастасія.

Світлана Дзюба народилася в Києві 22 лютого 1984 року. Спершу вивчала маркетинг і працювала у цій галузі. А якось під час подорожі країнами Європи зупинилась у незвичайному готелі – будинку на дереві. Від цього часу почалась її справа життя – зведення будинків на деревах. Це стало найбільшим захопленням Світлани. Вона здобувала другу освіту, будівельну, виступала на міжнародних форумах як експертка зі зведення нестандартних обʼєктів, мріяла розвивати в Україні внутрішній туризм.

«Це була світла, весела, добра, драйвова, неймовірна дівчина! Не забудемо тебе», – сказала про Світлану її одногрупниця Ольга.

«Не стало прекрасної людини. Ніжної мами двох чудових хлопчиків, коханої, веселої, компанійської і нереальної енергетики людини. Світлана перша почала будувати в Україні (та й за її межами) шедевральні будиночки на дереві. Вона зробила переворот у цій індустрії! Світлану через окупантів не змогли транспортувати у Київ, де б її точно врятували… Світланочка, спочивай з миром. Сподіваюсь, ти побудуєш у раю багато чудових будиночків», – додала подруга загиблої, Тетяна.

Світлану Дзюбу поховали в Коростені, оскільки на той час їхати до Києва було дуже небезпечно.

У загиблої залишилися двоє маленьких синів, батьки і сестра.

Історія з instagram каналу Victims of russia.