Щербина Кароліна, учениця 9 клусу Запорізької гімназії №80

Вчитель, що надихнув на написання есе: Кот Вікторія Вікторівна

«Моя Україна майбутнього»

Україна в майбутньому – це сильна, незалежна, незламна країна! Країна, яку поважають в усьому світі як високорозвинену державу із освіченими лідерами-патріотами. Як велично та актуально наразі лунають слова маршу українських націоналістів, які заспівала «Пташка» під час бомбардування «Азовсталі»:

Зродились ми великої години, З пожеж війни, із полум'я вогнів. Плекав нас біль по втраті України, Кормив нас гнів і злість на ворогів…

Власне майбутнє я вбачаю саме в Україні, зі свідомими українцями, котрі розбудовуватимуть прозоре суспільство без корупції, без випадків, коли manus manum lavat.

Величезна повага захисникам та захисницям Збройних сил України, за шлях до волі нашої країни, за покинуті родини в тилу та небезпечну щоденну боротьбу з рашистами, за власну самопожертву заради майбутнього! Як влучно зазначила «залізна леді української літератури» Ліна Василівна: «Україна пручається, як Лаокоон, обплутаний зміями. Вона німо кричить, але світ не чує. Або не хоче почути».

Світе! Ти невдовзі побачив як Україна отримає справедливу перемогу над російськими вбивцями та катами! Ти будеш захоплюватись величчю народу, який не буде більше рознесений по світу в пошуках безпечного місця для життя, з протягнутою рукою за гуманітарними продуктовими наборами та речами second hand… Ти будеш вражений прогресивними, освіченими, культурними, емоційно стійкими українцями!

Моя країна майбутнього – це УКРАЇНА!