Палєєва Євгенія, 9 клас
Середино-Будський ліцей №2 Середино-Будської міської ради Сумської області
Вчителі, що надихнули на написання есе: Ген Інна Василівна, Покотіло Алла Юріївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Україна… Для мене немає прекраснішої країни у світі.

Я пишаюся тим, що я українка. Із раннього дитинства мої батьки прищепили мені любов до Батьківщини, мови, звичаїв, традицій, культури, національних символів.

Україна має багатовікову історію. І хоча вона переживає зараз не найкращі часи, але я вірю в її світле майбутнє. Наша країна розташована в самому центрі Європи. Чудові кліматичні умови, високі гори, просторі степи, мальовничі села, термальні води Карпат. Раніше ми відпочивали на берегах Чорного та Азовського морів. Але то було раніше…

Не можна бути справжнім українцем, коли ти не усвідомлюєш свого коріння, коли ти не знаєш історію свого народу. Протягом багатьох років нас намагалися зробити людьми без роду і племені, а сьогодні наше прагнення знати своє героїчне минуле свідчить про наше духовне відродження.

Однією із славних сторінок історії є козацька слава. Її довго намагалися замовчувати, але все одно пам'ять про неї передавалася від одного покоління до наступного, вона жила у свідомості людей, викликала повагу й захоплення. Тож пам’ятаймо завжди про козацьку славу рідної України, мужні сини й доньки якої зараз відстоюють нашу незалежність і гідність.

Сучасні події об’єднали нас в єдине ціле, як у минулому наших предків. Нехай ворог не думає, що зможе нас знищити. Ми будемо все робити заради перемоги. Увесь світ знає про героїзм наших бійців, волонтерів, медпрацівників, їхню жертовність та самовідданість. Мене вразив вчинок дідуся із Сум, який продав квартиру і кошти віддав на озброєння армії.

Український народ демонструє всьому світові справжню єдність, силу та могутність, які закарбуються в історії й залишиться там назавжди.

Для мене бути українкою – це пишатися тим, ким ти є. І прославляти свою Вітчизну, де б ти не був. Отже, бути українкою - це справді моя суперсила, яку я ніколи не втрачу .