Качковенко Лілія

10 клас, Леськівський ліцей з початковою школою та гімназією Леськівської сільської ради Черкаського району Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Марштупа Алла Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Я українка, і цим безмежно пишаюся, адже бути частиною незламного народу, нації, яка, незважаючи на все зло, залишається нескореною і незалежною, робить мене щасливою. Я лише тоді відчуваю себе корисною, коли творю історію своєї країни і допомагаю її розвивати.

Кожен із нас має розуміти, що незламність духу і сила української нації в нас самих. Згадуючи слова В’ячеслава Чорновола «Україна починається з тебе», ми розуміємо, що нашу державу не збудуємо без завзятої боротьби і праці.

Ми століттями шліфували наш незламний дух. Уроки історії не дають забути про те, скільки разів нас пригнічували, але наш народ не здавався, а далі творив незалежну Україну.

Сила української нації – в правді, як писав Тарас Шевченко: «Борітеся – поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» Ці золоті слова наразі дуже актуальні. Хто б подумав, що у ХХІ столітті Україна знову виборюватиме свою незалежність?! Наша демократична держава стала кісткою в горлі росії, бо не подобається їй, коли хтось живе краще і має свободу. Нічого не вчить її історія, адже українці – вільний народ, який не можна знищити. Сьогодні за нас весь цивілізований світ, за нас «правда і воля святая!»

Зараз важливо, щоб усі українці стали свідомими громадянами і допомагали своїй країні всім, чим зможуть. Тому треба об’єднатися задля Перемоги, бо якщо ми цього не зробимо, не буде майбутнього, якого ми так хочемо для України.

Що я роблю заради Перемоги?

У перші дні війни допомагала виробляти окопні свічки для наших захисників, плела маскувальні сітки, відправляла шкарпетки. Заради Перемоги я вчуся, щоб у майбутньому розвивати Україну і допомагати її відбудовувати.

Я ніколи не забуваю, що маю суперсилу: я українка. Моя суперсила полягає не в тому, що я можу літати чи читати чужі думки, а в тому, що я смілива і незалежна, як Україна, адже, щоб перемогти, треба не боятися. Ніхто й ніколи не зможе знищити нас, українців, бо ми, як фенікс, відроджуємося і живемо на зло всім ворогам. Добро врятує світ і переможе зло. Про це не треба забувати. Тому творімо хоча б маленьке добро: донатьмо для ЗСУ, допомагаймо нашим воїнам. Наш маленький внесок зробить велике діло для Перемоги. Якщо всі українці творитимуть добро, об’єднавшись, ми будемо непереможні, як супергерої, і тоді ніхто не здолає Україну!