Гліган Віталій, 9 клас
ЗЗСО "АВАНГАРДІВСЬКА ГІМНАЗІЯ"
Вчитель, що надихнув на написання есе: Скидан Олександра Олегівна

Моя Україна майбутнього

Україна – держава, чиє майбутнє це суцільна перспектива, країна виткана з ниток минулого й пронизана сплетінням традицій великої історії, що плекаються на плодючій землі, відкриває свої неповторні обрії у майбутнє. Моє бачення "Моєї України майбутнього" – це квітуча галявина з глибокими коріннями минулого, що рясніє енергією новацій та свіжим подихом інновацій, що змінять та покращать нашу країну після нашої перемоги.

Україна в моїх очах – це вічно молода, як кристалічна прозора вода Дніпра, що ледь відчуває стрімку та неспинну течію часу. Це країна, де гордість минулого сплітається зі сміливістю майбутнього, де джерела культури та традицій відображаються в розмаїтті барв та смаків національної кухні, наче палітра, на якій митець творить шедевр.

Моя Україна майбутнього - це країна, що розцвітає як чарівний сад у весняній порі. Вона переповнена різноманіттям барв та неповторними ароматами, що ллються з кожного куточка її території. Зелені лани й широкі поля, наче килими вишиванок, розташовані як блискучі намистини на шиї величного краю. Могутні гори, що мов крила вільного птаха, обіймають цю землю, викликаючи почуття спокою, затишку, волі та незалежності.

Україна майбутнього - це не лише унікальна природа та мальовничі пейзажі, це також високий інтелект та прекрасний талановитий народ, країна, що сяє настільки яскраво, як та зірка на небосхилі. Тут всюди кипить творчий рух, як суцільний вулкан ідей та інновацій, що несе світло й тепло в усі куточки світу.

Моя Україна майбутнього - це країна, де кожен крок – це мить переродження до чогось нового та невідомого, тому кожен з цих кроків визначатиме нову сторінку в історії нашого унікального краю. Вона мов квітка, що розквітає під променями сонця, надихаючи на досягнення нових вершин та досягнень.

Тут традиції і сучасність сплітаються у витончений шарм, де кожен момент - це шанс пройнятися насиченим духом тяжко вибореної історії свободи у минулому та гармонії і спокою майбутнього.

Моя Україна майбутнього - це не просто рядова країна на карті, це широка душа, яка б'ється в серцях своїх людей, заповнюючи їх почуттям гордості та належності до цієї надзвичайно гарної та квітучої землі. Це країна, що продовжує свій розвиток, мов струмок, що несе з собою ще не втрачені сили і багату мудрість попередніх поколінь.

Україна майбутнього - це образ вільної, сильної та незалежної від усіх країни, де кожен день - це новий початок, нова можливість, новий шанс для досягнення великих висот у всіх сферах життя.

Усі народи відрізняються один від одного, але наша українська душа – це щось особливе, мені здається, що в ній є щось таке, чого нема в інших, вона дуже яскрава та волелюбна. Ми мусимо пам’ятати про те, що ми незламні і доводимо цю істину починаючи з часів Київської Русі і звершуючи сьогоденням, коли наші могутні воїни віддають своє життя заради Батьківщини.

Отже, моя Україна майбутнього – це образ, що розкривається у красі, силі та невичерпній енергії могучої та старовинної нації, яка йде вперед з впевненістю та натхненням, завойовуючи своє місце під сонцем у великому світі та показувати всім, що така нація є, що ми незалежні та готові боротися з усіма перешкодами для досягнення нашої мети.

Сьогодні моя Україна пише свою історію кров’ю, в минулому ми пережили голодомор, а зараз переживаємо криваву війну, але ми впораємося, як і раніше, бо українська душа живе свободою, дихає нею, справжній українець - це той для кого Україна – понад усе!