Наконечна Владислава, учениця 10 класу Опорного закладу «Жобринський ліцей» Клеванської селищної ради Рівненського району Рівненської області

Вчитель, що надихнув на написання есе - Столярчук Оксана Василівна

Моя Україна майбутнього

Якою я бачу Україну в майбутньому? Цікаве запитання, на яке я можу дати відповідь. Україна в майбутньому – це країна, яка розцвітає в усіх сферах. Країна, де немає війни, люди живуть мирно, радіють та розвиваються. Наша земля славиться багатством природних ресурсів, розумними та талановитими людьми. У майбутньому Україна є сучасною та технологічно розвинутою країною. Ми відомі своєю культурою, мистецтвом і спортом на всесвітньому рівні.

Наша Батьківщина має сильну економіку, яка забезпечує достойний рівень життя для всіх громадян. Тут панує мир та злагода, а різноманітність культур і національностей вважається нашою гордістю. Ми ведемо активну зовнішню політику, співпрацюємо з іншими країнами на користь миру та стабільності у світі.

Україна майбутнього – це країна, де кожен має можливість реалізувати свій потенціал і жити щасливо. Але можуть бути і менш приємні перспективи. Якщо Україна потерпить невдачу у цій війні (це думка надзвичайно мене лякає), є ймовірність того, що планувати прекрасне майбутнє для нашої держави, буде неможливим. Як би це все сумно не звучало, але це жорстока реальність. Важливим в цьому випадку є аспект згуртованості, об’єднаності та цілеспрямованості.

Нам потрібно виріти у власні сили та можливості. Сьогодні хотілося б більше мріяти про добрий світ, де буде панувати мир, спокій, радість та кохання.

Але пам’ятаймо, що майбутнє України нерозривно пов’язане з нашими вчинкам, почуттям відповідальності та взаєморозуміння! Якщо ми хочемо жити у процвітаючій країні, починати потрібно з себе!