Штефанко Дмитро

учень 8-А класу Дніпровської гімназії №96 імені Д.І. Решетняка Дніпровської міської ради

Вчитель, що надихнув на написання есе - Руденко К.А.

Я – українець! І в цьому моя суперсила, бо сьогодні бути українцем – це бути частиною незламного суспільства.

Бути Українцем – це престижно, я відчуваю гордість, що належу до нації, яка є взірцем для всього світу в боротьбі за волю. Бути справжнім українцем - бути людиною з великої літери. У всьому світі немає такої стійкої, незламної та сильної духом нації.

Споконвіків наші співвітчизники дивували світ своїми талантами, саме вони винайшли такі корисні для людства речі, як рентген, гелікоптер, поштовий індекс тощо. Я зачарований нашою рідною українською мовою, її історією, її життєдайною силою. Вона надзвичайно співуча та мелодійна.

Але більш за все мене вражають наші люди, для яких воля – понад усе. Вони мають настільки сильне прагнення свободи в житті, у рішеннях, у діях, у думках, у словах, що постають перед усім світом супергероями - сміливими, готовими на будь-яку жертовність заради незалежності. Як можна цим не пишатись!?

Незламність українського народу в тому, що, не зважаючи на репресії, утиски, приниження, антиукраїнські закони, він залишається НАРОДОМ. Які б орди ворогів не нападали на нашу Батьківщину, він боровся, бореться й буде боротися.

І, безперечно, найголовніша риса незламності українців – це єдність, згуртованість перед обличчям небезпеки, яка вкорінювалася у свідомість українців століттями, живила, надихала, ставала ментальною. Та, на жаль, великою ціною, але врешті сучасна війна показує, що всі ми маємо свою суперсилу, а не є чиїмось молодшим братом і ніколи не будемо.  Ось у чому полягає незламність українців!

Для перемоги я відправляю донати на ЗСУ, у різних супермаркетах намагаюсь щось купити для наших воїнів та пояснюю людям, для чого не треба припиняти допомагати нашим захисникам. Також хочу додати, що, не зважаючи на те,  де ми живемо, на півночі чи півдні, на заході чи сході, з початку війни ми стали єдиними. Дуже хочеться, щоб цей стан єдності ми зберегли на віки. Ми впевнено йдемо до перемоги, ми приречені на перемогу! Слава Україні! Героям Слава!