32-річна Людмила Корнійчук загинула 16 грудня 2022 року від російської атаки по Кривому Рогу. Снаряд влучив у будинок на вулиці Каштановій, де у власній квартирі перебувала Людмила, її 30-річний чоловік Олександр та син Артемко, якому був 1 рік і 7 місяців. Усі вони загинули. Старший син пари, Максим, вижив. На момент ворожої атаки хлопчика не було вдома.

Снаряд влучив у будинок на вулиці Каштановій

Людмила та Олександр були разом 15 років. Їхні стосунки почалися, коли Саша був у 9 класі, а Люда – в 11. Шкільна подруга пари, Оксана Ладига, розповіла, що у пари був міцний зв'язок.

«Люда і Саша заснували власну «спілку», це був цілий їхній світ. За всі роки нашого спілкування я ніколи не чула від них скарг одне на одного. Завжди – лише слова любові», – розповіла жінка.

Людмила Корнійчук працювала на шахті «Тернівська». Згодом пішла у декретну відпустку. Друзі та рідні розповідають, що вона була дуже вправною господинею, смачно готувала, мала лад у домі і завжди намагалася робити життя сім'ї комфортним.

«А ще Люда була балакучою – любила всіх обдзвонювати, розпитувати про справи, – розповів свекор Віталій Корнійчук. – У нас були хороші стосунки. Ми могли й годину проговорити про те, про се».

Після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну Людмила разом зі синами поїхала до Польщі, а Олександр залишився в Кривому Розі. Попри хороші умови та фінансову спроможність, життя в чужій країні виявилося для жінки важким, а розлука з чоловіком і відірваність від дому – надто болісними. У серпні, за чотири місяці до загибелі, родина возз'єдналася…

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/