Кандиболоцька Віталіна

КЗФПО «Новобузький фаховий педагогічний коледж», студентка ІІ курсу, 12 – А групи, Початкового відділення

Надихнув викладач української філології: Параскун Ірина Леонідівна

"Війна. Моя історія"

2022 рік 24 лютого... Цей день забути не можливо, але так хотілося б. Кожен українець 23 лютого будував плани на завтрашній день, хтось запланував похід до салону, хтось як завжди на роботу мав іти, а хтось до рідного села запланував поїздку. Але пролунали вибухи і по новинах повідомили – ВІЙНА.

Прокинутися зранку від гучного вибуху в 21 столітті! Здавалося дурницею, але від цього звуку прокинулися всі. Прокинувшись, я спочатку не зрозуміла, що відбувається, але коли мама зайшла до кімнати зі сльозами на очах, промовивши: «Віто, збирай документи та речі першої потреби, почалася війна …». І після цих слів серце затремтіло, як ніколи, а в голові незрозумілі питання …Спати одягнутими прийшлося, з сумками в руках, тому що очікувати можна було всяке. Особливо страшно було, коли «орки» зайшли у Вознесенськ, і якби наші сильні та відважні воїни їх не вигнали, то б велика вірогідність, що нашого села і ближніх сіл напевно, не було б.

Потім коли взяли в окупацію Веселе, яке знаходиться в Запорізькій області, обірвався контакт з рідними і це було дуже важко, але через деякий період зв'язок відновили. Кожного дня хвилюватися за близьких, які дуже далеко, і не мати змоги бути з ним поруч – це дуже важко і нестерпно. Серце болить за кожного воїна, кожну людину, кожну дитину, кожну тварину, які постраждали із-за цієї проклятої війни. Скільки захисників, загинуло за наше життя, вони ризикуючи своїм життям пішли на передову, щоб ми мали змогу навчатися, бачити сонечко та спати у своєму ліжку.

Зараз всі стараються допомагати нашим захисникам, тому що попереду холодна зима і їм прийдеться спати в холодних окопах . Ми, чим можемо, тим і стараємося їм допомогти, активно плетемо маскувальні сітки, виготовляємо свічки та зносимо консервацію до селищної ради, щоб передати це військовим .

Українці сильний, мужній і відважний народ , тому, що дня нас, нема нічого не можливого. Я вірю, що скоро, всі ми зможемо поїхати до Херсону, на смачні кавуни, відпочити від душі в сонячному Криму. Кожен українець повернеться до рідної країни з-за кордону. Ми люди вільної країни, ми сильний народ! Слава Україні! Героям слава! Смерть ворогам!