Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Глущенко

«Син каже, що наш дім – найкращий, і дуже хоче туди повернутися»

переглядів: 167

Я сама виховую двох синів п’яти та п’ятнадцяти років, ми - малозабезпечена сім'я. Старший син навчався у школі, молодшого я лікувала від затримки мовного розвитку. Жили ми в домі мого батька на Донеччині, там нас і застала війна.

Спочатку було просто голосно від далеких обстрілів, але вони швидко наближались, і почали влучати в наше село. Ми намагалися завжди триматись ближче до льоху, часто доводилося там сидіти, пережидаючи обстріли.

Життя у селі змінилось. Спочатку в магазинах закінчилися продукти, потім їх намагалися привозити, але ціни вже були вдвічі дорожчі. Після чергового влучення снаряда на нашу вулицю ми вирішили вивезти дітей.

Я зібрала найнеобхідніше в одну валізу і вирушила із синами на захід України. А мій батько лишився вдома. Спить у підвалі, їсти готує на багатті...

Війна докорінно змінила наше життя. Діти психологічно постраждали від бойових дій. Зараз на Хмельниччині вони почуваються у безпеці, тільки кожен день згадують рідний дім. Молодший син нещодавно сказав: «У нас найкращий будинок! Тільки можна ми туди повернемося, коли війна закінчиться? Там вже не бомбитимуть?»

Син каже, що наш дім – найкращий, і дуже хоче туди повернутися

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ясинувата 2022 Текст Історії мирних жінки пенсіонери діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) малозабезпечені діти розлука з близькими 2022 Біженці Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій