Що таке війна, ми знаємо з 2014 року, томи вибухи і постріли для нас не були новиною. Як почалось повномасштабне вторгення, я перебував вдома у своєї цивільної дружини. За півроку до війни вона перенесла інсульт, була повністю паралізована. Найбільші труднощі з нею і пов'язані. Дружина лежача - їй потрібна допомога сторонньої людини. 

Навесні, десь місяців через півтора-два від початку війни, у нас вимкнули газ. Через соціальну службу волонтери нас забезпечили електричною плиткою. Нам дуже допомагали: привозили гуманітарну допомогу, пелюшки, підгузки - все, що потребує лежача людина. Дякую їм величезне за підтримку.

Мене шокувало, що прямо під моїм будинком побудували лінію оборони - окопи, землянки. Ми були змушені з дружиною перебратися з квартири у приватний дім. Тут набагато безпечніше. Я зробив грубку, умови для проживання, і наразі ми тут мешкаємо, топимо дровами. 

Я думаю, що війна надовго. Впевнений, що Україна переможе і залишиться незалежною державою, але для цього потрібен час. У нас і так ця війна триває вже дев'ять років.

Я хочу тільки одного - щоб не було війни. Я вже стомився від неї.