Донецька ОВА та Платформа пам'яті Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

2 квітня 2022 року в Маріуполі через гангрену померла 84-річна Анна Демченко. Менше ніж за місяць до цього її поранив уламок ворожого снаряда. Анні відірвало частину стопи і роздробило гомілку. Серце жінки зупинилося в темному підвалі окупованого Маріуполя через відсутність належного медичного лікування.

Серце жінки зупинилося в темному підвалі

«В ніч на 18 березня 2022 року ми сильно замерзли в підвалі. О пів на 5 ранку пішли в будинок, щоб зігрітися. Згодом почався обстріл і ми вирішили повертатися назад. Мої доньки-двійнята, колишня дружина і матір пішли вперед, син стояв на порозі, а я виходив останнім. Пролунав вибух. Мати вижила, бо поруч стояла автівка, яка прикрила її від уламків снаряда. Вона вбігла назад в будинок вся обгоріла. Мама була росіянкою, мала родичів в росії і загинула через російських солдатів», – розповів Сергій, син Анни.

Анна Демченко мешкала в Брянській області. Пережила Другу світову війну. Після її закінчення переїхала на Донеччину. Понад 40 років пропрацювала вихователькою у дитсадку в Маріуполі. Потім вийшла на пенсію. Анна була дуже активною. Сенс свого життя бачила у допомозі родині. Допомагала виховувати онуків, готувала, багато читала.
«22 березня я повіз маму в лікарню. Там сказали, що потрібно відрізати ногу. Але вона відмовилася. Я виніс її з лікарні, світило сонечко. Перепитав, чи добре вона подумала. На що мама відповіла, що маю рятувати сина, а не її. 2 квітня мами не стало», – розповів Сергій.

Анну Демченко поховали спочатку у дворі, а потім перепоховали на Старокримському кладовищі.У загиблої залишилися син та онук.

Історія з instagram каналу Victims of russia.