57-річний Сергій Герасименко загинув 31 березня 2022 року в селі Котляреве на Миколаївщині. Його на подвір’ї власної оселі вбив ворожий снаряд.

Сергій був золотою людиною

Сергій народився в селі Правдине Херсонської області. Мешкав у Котляревому. Багато років працював трактористом, також був оператором котельні, охоронцем у дитсадку, працював на полі.

З початком повномасштабної війни Котляреве потерпало від частих обстрілів, тож Сергій переважно жив у Миколаєві. Утім 30 березня вирішив переночувати в селі. 31 березня вранці він вийшов надвір саме в той момент, коли відбувся черговий обстріл села.

«Сергій був золотою людиною. Коли ми стали жити разом, йому було 27, а мені – 30 років і я мала трьох дітей. Він не побоявся цього. Став близьким для моїх дітей. Всі його любили та поважали, тому що він усім допомагав. Ми вирощували овочі. І кому треба було, але бракувало коштів, то він задарма давав. Він усе життя багато працював. А вирощування овочів – це була не лише праця, а й хобі, він дуже це любив», – розповіла дружина Валентина.

«Сергій був роботящим, добрим. Він допомагав, мені здається, всім у нашому селі. Орав поля місцевих бабусь і не брав з них за це грошей. Багато добра зробив. Хоч ми йому і не були кровно рідні, але я за 30 років, що він жив з мамою, цього не відчула. А мої діти! Як він їх обожнював!», – сказала падчерка Анна.

У Сергія Герасименка залишилася дружина Валентина із трьома дітьми та син від попереднього шлюбу.

Історія з instagram каналу Victims of russia.