Чеховська Варвара, 9 клас
Хотінський ліцей Хотінської селищної ради Сумського району Сумської області
Вчитель, що надихнув на написання есе: Коваленко Лариса Іванівна

Бути українкою – моя суперсила

Бути українкою для мене – це не лише приналежність до певної етнічної групи , але й особлива сила , що пробуджується в самій глибині душі. Я пишаюся своєю національністю через те , що це означає бути спадкоємцем великої історії, барвистої культури та невгамовного духу.

Моя гордість ґрунтується на відчутті національного самовизначення та почутті належності до великого народу . Спостерігаючи за розвитком України , я розумію, як важливо бути частиною цього колективу, де кожен внесок має своє значення . Моя українська ідентичність – це не обмеження , а сила , яка надихає до досягнень. Незламність духу української нації проявляється в історичних випробуваннях . Наш народ ставився до викликів із неймовірною силою й мужністю. Навіть у труднощах та важких часах, українці залишались вірними своїм мріям про незалежну Україну .

Щодня я роблю свій внесок заради перемоги. Це може бути у вивченні та просуванні української культури , підтримці або активній участі у житті країни. Знання та патріотизм – це мої інструменти у формуванні майбутнього для України.

Бути українкою – це не лише честь , а й велика відповідальність . Це сила, яку я намагаюся втілювати кожен день, щоб спільно із своїми співвітчизниками писати нову сторінку у історії нашої країни.