Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олеся Олексіївна Овдієнко

«Найстрашніше – коли дізнаєшся, що загинули люди»

переглядів: 383

Під час війни Олеся Олексіївна поховала матір та свекруху. Почалися заворушення у Горлівці, було багато військових людей зі зброєю. Дорогою їхали танки та військова техніка, почалася стрілянина, були розбиті шибки. Місто охопила паніка, жінка зі своєю сім'єю змушена була поїхати - «Але після того як ми почали бачити по дорозі танки, і всяку важку техніку, звичайно, втомилася страшно і тому треба було кудись їхати, щоб перечекати». Олеся Олексіївна зі своєю сім'єю переїхала до Торецька і влаштувалася на роботу до благодійної організації, яка допомагає людям відновлювати житло після бомбардування. Страшно, коли гинуть люди, розповідає жінка – Найстрашніше, це вночі обстріли, коли ти приїжджаєш і дізнаєшся, що загинули люди, уламком убило шістнадцятирічного хлопчика. Оце все, коли згадуєш, думаєш, що це не з тобою було».

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2014 2021 Аудіо Історії мирних жінки 2014 переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я житло внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа 2021 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій