Єва Смульська загинула у ніч на 28 червня 2022 року, коли російські військові обстріляли місто Очаків Миколаївської області. Дівчинка померла під завалами: вона спала, коли ворожі ракети дісталися її дому. Тоді ж загинула і 50-річна бабуся Єви, Галина.

Рятувальники деякий час не розповідали мамі про загибель доньки

14 травня 2022-го Єві виповнилося вісім. Протягом останнього року життя дівчинка займалася малюванням, й у неї це добре виходило. Вона обожнювала поратися по господарству. Єва народилася і виросла під час війни, була однією з п’яти сестер у родині. Мама Маргарита називає її особливою дитиною.

«Єва – моя копія. Усе повторювала за мною, чим би я не захоплювалась, – розповіла Маргарита. – Я творча також, але захоплення швидко змінювала. Ось беру бісер – і вона також, вʼяжу гачком – і вона старається. Навіть їм картоплю смажену – і Єва також».

Увечері 27 червня Єва була разом із мамою і сестрами. Співали, танцювали, займались домашніми справами. Раділи життю. Стомлені, всі швидко заснули.

«Ми лягли спати, настільки втомлені, що навіть не побажали одна одній надобраніч», – сказала Маргарита.

Уночі дім родини зруйнувала російська ракета. Тіло Єви знайшли рятувальники, і деякий час не розповідали мамі про загибель доньки. Але Маргарита каже, що одразу все зрозуміла: «Я знала, де вона спить і бачила куди прилетіло. Там не було інших варіантів».

У Єви залишилися батьки, сестри та інші рідні.

Історія з instagram каналу Victims of russia.