Єві Смульській було 8 років. Попереду у дівчинки було ціле життя: вона могла б стати художницею, адже останній рік захоплювалась малюванням. Могла б мати десятки друзів у новій школі. Могла б ще сотні разів допомогти мамі, бо обожнювала поратись по господарству. Але 28 червня російська ракета вбила восьмирічну Єву.

Попереду у дівчинки було ціле життя

Ввечері 27 червня Єва була разом з мамою і сестрами. Співали, танцювали, займались домашніми справами. Раділи життю. Стомлені всі швидко заснули.

«Ми лягли спати, настільки втомлені, що навіть не побажали одна одній на добраніч», – пригадує Маргарита, мама дівчинки.

А вночі їхній дім зруйнувала російська ракета. Єва загинула на місці. Її тіло знайшли рятувальники і деякий час не розповідали мамі про загибель доньки. Але Маргарита одразу все зрозуміла.

«Я знала, де вона спить і бачила куди прилетіло. Там не було інших варіантів. Єва особлива дитина. Вона моя копірка. Усе повторювала за мною, чим би я не захоплювалась. Ні в кого з моїх доньок такої прив'язаності не було», – каже Маргарита.

В ту ж ніч загинула бабуся Єви, 50-річна Галина, а одна з її чотирьох сестер – 15-річна Віолетта разом зі своїм тримісячним сином в комі.
Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.