Собко Вадим

10 клас, Великоканівецький навчально-виховний комплекс "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів" Чорнобаївської селищної ради Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Кононенко Світлана Іванівна

Чому бути українцем – це моя суперсила?

Я пишаюся тим, що я українець, бо живу на вільній землі, бо ми, українці, боремося за свободу і справедливість, знаємо історію своєї держави і не допустимо тих помилок, які наші предки допускали протягом багатьох років.

У серцях моїх земляків палає полум’я патріотизму, любові до своєї землі і готовності захистити її. Наша ідентичність відома на весь світ саме тим, що не зважаючи на будь-які негаразди у суспільстві, ми здатні об’єднати свої сили у скрутну хвилину і захистити нашу державу.

Ми пам’ятаємо подвиги наших предків і щиро віримо, що відвоюємо свою свободу і незалежність і зараз.

Незламність українського народу полягає у тому, що не зважаючи на різну віру, мову, культуру людей, які населяють нашу державу, знаходимо сили, щоб об’єднатись і боротись до переможного кінця,

відвойовуючи клаптик за клаптиком рідної землі. Ми ще більше переконуємося у тому, що перемога не за горами. Коли український воїн бачить у визволеному містечку людей, які щиро вдячні за порятунок від жорстоких окупантів, це зігріває його серце та душу і дає йому ще раз зрозуміти, що він це робить не дарма.

Незважаючи на воєнний стан, український народ все одно живе, як і до війни, тобто, люди регулярно ходять на роботу, знаходять час на відпочинок навіть у ці тяжкі дні. Деякі люди займаються волонтерством, інші ж просто працюють і донатять на ЗСУ, а хтось, як я, навчається, щоб у майбутньому відбудовувати Україну. Ось чому ми - незламний народ, бо ким би ти не був: вчителем, бухгалтером або учнем, ти все одно приносиш користь нашій державі і наближаєш її до перемоги.

Я навчаюсь у 10 класі і розумію, наскільки важливо сьогодні допомагати нашим воїнам, які боронять Україну від російських окупантів. Тому я, як і багато інших учнів Великоканівецького НВК, беру активну участь у благодійних ярмарках, кошти з яких йдуть на потреби ЗСУ, а також ретельно вивчаю історію України самостійно, бо розумію, що справжній українець повинен знати історію своєї держави. Пишаюся історією свого рідного козацького краю.

Я вважаю, що кожен українець повинен займатись благодійністю і вчити історію своєї держави,

бо цим ми наближаємо Україну до Перемоги і стаємо на дорогу світлого майбутнього.