13-річний Єлисей разом із мамою та трирічним братиком намагалися евакуюватися з селища Перемога, що було під окупацією. Російські солдати розстріляли колону з машин. На тому місці загинуло семеро людей. Червона шапка Єлисея, яка наскрізь прошита ворожими кулями, назавжди залишиться символом підступності і звірства російських загарбників. 

«11 березня росіяни дали нам дозвіл на виїзд. Навіть махали нам на прощання та побажали удачі. Потім, коли ми переїздили поле, вони почали стріляти в нас з усіх боків», ‒ пригадує мати двох синів Інна.

Коли почалася війна, Інна з дітьми застрягли в селі Перемога під Києвом. Молодшому три роки, а старшому, Єлисею Рябоконю ‒ 13.

Чесному, скромному хлопчику, який допомагав іншим та не любив битися, тепер завжди буде 13.

Росіяни побажали нам удачі. Потім вони почали стріляти в нас


Сім'я намагалася вибратись з Перемоги, яка ще на той час була під окупацією. Спершу вони йшли пішки, а потім змогли виїхати колоною з п'яти машин. Росіяни чітко бачили, що там лише жінки та діти, випустили людей, помахали їм вслід, а потім підступно розстріляли авто.

Тоді загинуло семеро людей, серед яких був Єлисей. Червона шапка, в якій був хлопчик, наскрізь пробита кулями. Біла футболка, яку він одягнув поверх куртки, щоб росіяни бачили – він мирна людина, залита кров'ю.

Росіяни побажали нам удачі. Потім вони почали стріляти в нас

Інні вдалось врятувати свого трирічного сина, потягнувши його за капюшон куртки. Жінка каже, що молодша дитина – єдина причина для неї жити далі.

«Я хочу, щоб світ знав про злочини росії. Я хочу, щоб кожна жертва була врахована. Я хочу, щоб росія відповідала за людей, дітей і жінок, яких вони вбили на нашій землі», – каже вона.

Світла пам'ять!

Історія з instagram каналу Victims of russia.