Петрова Дарія

10 клас, Великоканівецький навчально-виховний комплекс "Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа І - ІІІ ступенів" Чорнобаївської селищної ради Черкаської області

Вчителька, що надихнула на написання – Кононенко Світлана Іванівна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

У світі живе понад вісім мільярдів осіб на певних територіях, з визначеними кордонами, законами, зі своєю культурою, традиціями, історією, мовою та зовнішністю. Кожна людина особлива. Незважаючи на її національність, стать, вік, соціальний стан, вона є особистістю. Проживаючи на рідній землі, кожен пишається своєю державою та національністю.

Я живу в чудовій, найкращій, наймилішій країні - Україні. Мої батьки, сестри, брати, дідусі, бабусі та друзі також цим пишаються, адже український народ - найкращий, найдобріший, найпривітніший, найталановитіший і найдружніший. Теж пишаюся тим, що я - українка. Я щаслива, що народилася саме в Україні. Тут живуть чудові, працьовиті люди, які розмовляють наймилозвучнішою, соловʼїною мовою. Наші вороги завжди хотіли стерти наш народ і мову з лиця землі будь-яким способом, але їм це не вдалося, завдяки нашим людям, які цього не допустили. На сьогодні ці люди - це сміливі, відчайдушні, мужні, найкращі українські воїни – захисники та захисниці.

Саме завдяки їм зараз ми живемо у своєму теплому, зручному будинку, а вони в цей час перебувають під обстрілами, у різних погодних умовах, та і не панікують і йдуть впевненим кроком до перемоги. Цими людьми пишається весь світ.

Українці - нескорена нація незламного духу.

Це сильний народ, який завжди прагне до волі. Це настільки сильне прагнення свободи в житті, яке розкриває сміливість, відчайдушність, мужність народу і стає справжньою суперсилою українців.

Ще з давніх часів ми боролися за свободу нашого народу. Весь час захищали свою державу, її мову, культуру, історію, яку вороги хотіли знищити. Також наша суперсила полягає у вірі та надії. Так саме в них, тому, що ми щиро віримо в Бога та в нашу перемогу.

Сподіваємося на краще майбутнє нашої держави і робимо для цього все, що в наших силах. А наша сила полягає в нашій єдності, адже разом ми ще сильніші й незламніші. Шкода, що все це відчули за умови війни. Ми зрозуміли цінність нашої країни, її кордонів, Незалежності, мови лише через таку сумну подію.

В Україні зараз дуже нелегка ситуація через вторгенення в країну рашистів. Перемога - це найважливіше для українців. Ця перемога дістанеться нелегкою ціною - ціною життів наших захисників та захисниць. Кожен з нас про неї мріє. Велика кількість країн нас підтримують, допомагають зброєю, коштами, медикаментами, амуніцією, збройною технікою і багато іншим, Ця підтримка для України дуже важлива. Багато представників і відомих людей різних країн приїжджали до України, щоб підтримати, не зважаючи на небезпеку. І це показ того, що вони нам довіряють та щиро вірять у нашу перемогу.

Українці теж не стоять осторонь. Вони наближають перемогу своїми діями. Багато з них з перших днів війни одразу пішли захищати Батьківщину, і не лише українці, а й іноземці, які також в минулому чи зараз постраждали від росії. Велика кількість людей задля нашої перемоги роблять благодійні концерти, аукціони, ярмарки та беруть в них участь. Інші донатять, деякі стали військовими медиками і волонтерами.

Велика подяка волонтерам. Вони незважаючи на постійні обстріли з боку агресора, везуть ліки, одяг, їжу у дуже небезпечну зону бойових дій.

Діти дошкільного віку та школярі малюють прекрасні малюнки з підтримкою і подякою ЗСУ. Також потрібно дякувати нашим лікарям, які щосекунди борються за життя людей.

Я також, як і інші, наближаю свою країну до перемоги, виготовляючи окопні свічки для ЗСУ, створюю малюнки з подякою, плету обереги воїнам, доначу за можливості, вивчаю рідну мову та історію тому, що перемога починається саме з нас. Ми - майбутнє нашої країни, яке буде відбудовувати й продовжувати її існування.

Я вважаю, що моя країна - незламна, саме завдяки дружному народові. Україна буде відбудовуватися та процвітати. У майбутньому вона стане ще кращою, ніж була до повномасштабного вторгнення росії. А в той час росія не буде робити шкоду для світу та зникне з політичної карти світу.