Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія

«Родичі нас не залишили, прекрасно прийняли й були нам раді»

переглядів: 675

У 2013 році Наталія з чоловіком вклали всі заощадження у квартиру для дітей, але через рік довелося все кинути і в одних капцях і шортах виїхати. Тоді подружжя сподівалося, що в рідній Горлівці все швидко стихне. Коли ж зрозуміли, що ситуація загострюється, поїхали до рідні в Конотоп, де почали життя з двома каструлями й без грандіозних планів.   

Із самого початку ми не могли подумати, що все буде так серйозно. А коли в місто зайшли танки, чоловік зателефонував і сказав, щоб я терміново забрала старшого сина, який у той день був у волейбольній секції. Тоді в мене з’явився страх, що станеться щось страшне або вже відбулося. Не тямлячи себе, кинулась бігти за дитям.

А коли почали бомбити місто, з’явилася така метушня й жах... Навіть зараз згадується, ніби це було вчора.

Ми думали, що все швидко закінчиться, як у Слов’янську, за два тижні. Вирішили поїхати на море, думали, що пересидимо й повернемося додому. Взяли шльопанці, шорти й поїхали. Пробули три тижні в Бердянську, а воно не закінчується. Тоді поїхали до родичів у Конотоп. І відтоді ми тут.

У 2013 році ми купили квартиру дітям, вклали туди всі гроші й виїхали взагалі без копійки, як то кажуть. Але виявилося, що для побуту мало потрібно в цьому житті, вистачає однієї сковорідки та двох каструль. Людина настільки звикає до мінімалізму, що багато й не треба.

Добре, що родичі нас не залишили, прекрасно прийняли й були нам раді.

Завдяки підтримці сім’ї я знаю, що багато чого можу, що ми можемо подолати дуже багато разом. У мене є підтримка чоловіка, у нього – моя.

Зараз відчуваю себе в безпеці, адже містечко невелике, тут спокійно. Але відтоді я живу одним днем, не заглядаю далеко в майбутнє. Хочу, щоб діти вивчилися, закінчили інститути. Хочу жити у своїй квартирі, а не поневірятися. Хочеться стабільності та впевненості в завтрашньому дні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Горлівка 2014 Текст Історії мирних жінки 2014 переїзд безпека та життєзабезпечення здоров'я житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій