Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ольга Олексіївна Головацька

«Батьківський дім двічі був обстріляний, мені ніби вирвали серце»

переглядів: 453

Я проживаю в селищі Курдюмівка, і до війни тут проживала. Чоловік помер у 2014 році, коли все почалося. Син живе в Бахмуті. До війни пенсія була невелика, але грошей вистачало. Жили спокійно і не тремтіли.

У нас вбило багатьох жителів. Ми не очікували, що таке може бути. Наші батьки це вже пережили. Було страшно за себе і дітей.

Ми ховалися в погребі. Мої батьки жили в селищі, там залишився їхній будинок. Я говорила синові: якщо що-небудь трапиться з квартирою, підемо туди жити, а вийшло так, що будинок обстріляли двічі, все розвалено. І так шкода, це ж батьківський дім, ніби серце вирвали. Багато будинків ремонтували, а я не домагалася допомоги, і він так і стоїть, вікон немає, цегла побиті, фронтон розбитий, шифер теж. Стріляють досі.

Батьківський дім двічі був обстріляний, мені ніби вирвали серце

Один раз мені давали гроші як гуманітарну допомогу на вугілля, Червоний Хрест давав курей, отримувала продуктову допомогу від Фонду Ріната Ахметова.

Найстрашнішим було те, що в селищі вбило семеро людей, зруйновані будинки. Як тільки починалися обстріли, у мене боліло серце, я весь час на ліках.

Дуже хочу, щоб люди жили мирно і дружно, як до війни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Курдюмівка 2014 Текст Історії мирних жінки пенсіонери зруйновано або пошкоджено житло обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій