Аліса Мішук

Херсонська загальноосвітня школа №36 I-III ступенів, 11-А клас

Вчитель, який надихнув - Масловська Ірина Вікторівна

"Моя Україна майбутнього"

Що означає Мир для мене сьогодні? Це – Перемога! Для мене і всієї країни це буде велике Свято. Я вважаю, що моя Україна перемагає, оскільки в неї є майбутнє.

У 2022 році Україна отримала нещадне випробування, що змінило її повністю. Моя Батьківщина не скорилася ворогу, а піднялася на війну для захисту свого народу, суверенності, цілісності, незалежності.

Після війни пріоритетом, на мою думку, повинно бути відбудова – відновлення економіки, енергетики, цивільної інфраструктури, обов’язково житла громадян та продовження надання допомоги потерпілим людям, які втратили під час війни і рідних, і майно. Також зайнятися питанням будови повноцінних споруд для забезпечення безпеки громадян, на жаль, нам про це говорять наші реалії.

Повномасштабне вторгнення російського агресора з’єднало українців, і, не дивлячись на труднощі, люди вірять у світле майбутнє України, як сильної держави во всіх її аспектах. Український народ готовий зробити свою державу кращою. А для цього необхідно будувати майже нову країну, де корупція буде знищена, а головним питанням буде справедливість і права людини. Оскільки саме люди і є основою для розвитку.

По-перше, прикладом модернізації економіки можна розглянути зниження податків, що дасть підприємцям розгортати бізнес, а це приведе для створення нових робочих місць, збільшення надходження в бюджет країни та зростання заробітної плати, а отже і соціальний захист громадян, які цього потребують, буде підвищуватись.

По-друге, я вважаю, одним із головних розвитків моєї країни, це її мілітаризація, тобто постійне забезпечення підтримки збройних сил та формування відповідних діючих структур, які в будь- який час можуть захистити територіальну цілісність країни. Не дарма ж кажуть: «Хочеш миру – готуйся до війни.» Також не відкладається питання про отримання результату щодо членства України в Європейському Союзі й НАТО та гарантії безпеки.

Далі, на мою думку, розвиток інноваційних та цифрових технологій, зеленої енергетики, українського експорту, енергетичної незалежності тощо. Можна казати ще й ще, проблем дуже багато. Хоча, які це проблеми, ні, це мирне життя, на яке Україна заслуговує.

Результатом розвитку України буде щастя і добробут українського народу, і я намагатимуся робити все – навчатися, працювати, щоб бути гідною людиною і потрібною для своєї Батьківщини.