41-річний фермер Віталій Петриченко загинув 14 травня 2023 року. На території його підприємства в Миролюбівці Херсонської області вибухнув нездетонований снаряд російської армії. Разом із Віталієм загинули ще четверо людей.

Разом із Віталієм загинули ще четверо людей

Віталій родом із Херсонщини. Його батько був фермером. З часом сільськогосподарське підприємство перейшло до Віталія – він вирощував зернові, олійні, ягідні культури. У Миролюбівці з теплотою пригадують фермера.

«Він був простий у спілкуванні, відкритий та добродушний, надійний. Завжди турботливий до інших, безвідмовно допомагав. Привітним, щирим, добрим, безкорисливим, вимогливим до чистоти і порядку – таким його запам'ятають миролюбівці», – розповіла жителька села Світлана Шевченко.

Після окупації на початку повномасштабної війни Миролюбівки російські військові розграбували фермерське господарство Віталія – вкрали насіння, зруйнували зерносховище. Збройні Сили України звільнили Миролюбівку у вересні 2022 року. Фермер разом із працівниками прагнули відновити роботу на підприємстві…

Історія з instagram каналу Victims of russia.