85-річна Євгенія Гарагуля загинула 8 березня 2022 року в селі Світличне Попаснянського району Луганщини. Коли почався обстріл, Євгенія Григорівна не встигла сховатися у підвалі будинку. Вона була в літній кухні, куди поцілив снаряд.

Була в літній кухні, куди поцілив снаряд

Чоловік Петро Гарагуля заніс тіло дружини в хату та вийшов на вулицю. Згодом українські військові евакуювали чоловіка до безпечного на той час Лисичанська. Згодом Петра Харитоновича вдалося перевезти до Дніпропетровської області, де він у тузі за дружиною помер 4 грудня 2022 року.

Євгенія Гарагуля народилася та мешкала на Луганщині. Її шанували у місцевій громаді. Свого часу Євгенія працювала в місцевій аптеці, також була майстринею швейного мистецтва. Гарагулі були однією з небагатьох літніх пар у Світличному. 63 роки прожили разом.

«Ніколи не зможу забути та пробачити. Бабуся була моєю опорою і прикладом справжньої сили. Її доброта, велич душі та сильний дух завжди житимуть у моєму серці. Вірю, що ЗСУ помстяться», – сказала онука загиблої Галина.

У Євгенії Гарагулі залишилися син, двоє онуків та правнуків. Рідні кажуть, що зберігатимуть пам'ять про неї – як про людину, яка надихала і принесла радість у життя багатьох.

Чоловіка Євгенії, Петра Гарагулю, кремували, щоби в майбутньому відвезти прах до дружини.

Історія з instagram каналу Victims of russia.