Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія

«Раніше дуже часто снилася війна»

переглядів: 617

Коли я згадую перший день війни, то зразу на очі навертаються сльози. Повторення, звичайно, не дай Бог нікому. Ми бачили бойові дії, коли шибки з вікон вилітали. Усе це дуже страшно.

Ми майже зразу виїхали, дитину вивезли в Київ до рідні. Спочатку в них жили, потім знімали квартиру. Чоловік працював, я два роки сиділа вдома. Потім я пішла на роботу.

Важко було їхати через всю Донецьку область, потім Луганську. Страшнувато, тому що постійно бомбили, і не знаєш, куди влучить снаряд. Там батьки залишилися наші.

Раніше дуже часто снилася війна

Час минув – усе забувається, стирається з пам’яті. Раніше дуже часто снилася війна, зараз уже рідше, набагато менше. Інше життя вже, турботи, свідомість перемикається.

Тут вільно, вдома все зовсім по-іншому. Тут люди живуть і не думають, що десь іде війна. Не відчувають, що це кайф, що виспатися можна, не бомблять цілодобово. Коли переїхали та зняли квартиру, я місяць спала, просто відсиплялася. Салюти років зо три дуже сильно впливали на нас, потім звикли. Людина до всього звикає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Станиця Луганська 2014 2021 Текст Історії мирних жінки молодь діти 2014 переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій