Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Віктор Пузік

«Прямо через город, через мій будинок летіло все»

переглядів: 553

Віктор Павлович, як багато мирних жителів Донбасу, ховався в льоху від обстрілів. Але його укриття було не надто надійним.

Вдома я був, коли почалася війна. Блокпост у нас в Макарові був, там стріляли. Снаряди летіли, вибухали й туди на гору, й сюди на блокпост. Я в погребі сидів. Прямо через город, через мій будинок летіло все. Тільки чуєш свист – і ось вже летить. Я в льох сховався, і снаряд впав від мене в 14 метрах, осколки падали по городу.

Льох-то у мене на поверхні, тільки зверху забетонований, засипаний великим бугром піску. Я говорю сусідам: якщо поруч впаде, нічого, а якщо потрапить прямий, тут нас і поховають, бо льох не витримає, завалиться на нас... Сиділи там часто. Ні світла не було, ні газу.

Діти роз'їхалися, тому що внук, коли тут бомбили, боявся. Щойно стрілянина – відразу починав боятися та плакати. Дочка поїхала з онуком. Син поїхав. А я залишився тут.

Треба жити, все одно як не є, а треба жити. На риболовлю їжджу, на полювання ходжу. Вдома займаюся, город саджаю.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Валуйське 2014 Текст Історії мирних пенсіонери 2014 обстріли безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) розлука з близькими
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій