Історію передав Музею "Голоси Мирних" телеграм-канал "Твоя суперсила" Фонду Ріната Ахметова.

З настанням повномасштабного вторгнення рашистського війська життя кожного українця змінилося назавжди. На жаль, багатьом українцям довелося вимушено покинути свою рідну домівку на певний час. Дехто переїхав у інше місто, область, а декому довелося покинути неньку Україну, і виїхати за межі держави.

Багато людей більше ніколи не побачать свій дім цілим, тому що в нього влучила російська ракета, і нещадно розтрощила все. Деякі люди люди більше ніколи не зможуть побачити своїх рідних - тата, маму, сина чи доньку, але кожен з них залишається в їхніх серцях. Багато дітей більше ніколи не обіймуть свого татуся, та він завжди буде в наших серцях за своє геройство.

На щастя, за час повномасштабної війни мені не довелося покинути свою рідну Кіровоградщину, але і мені, і всій моїй родині дуже шкода людей, яким довелося покинути свою рідну домівку під час війни.

З початком війни в житті кожного українця відбулося багато змін. За час війни в мене кардинально змінилося оточення: багато друзів, знайомих виїхали за кордон заради своєї безпеки, з'явилися нові знайомства з приємними для мене людьми, а деякі "друзі" показали, якими вони є насправді.

Також війна мені показала, що потрібно цінувати час, який ми зараз проживаємо, адже більше таких моментів не буде, особливо потрібно цінувати рідних, тому що в будь-який момент часу їх може не стати.

На жаль, за час війни, через постійні тривоги й хвилювання в багатьох українців погіршилося здоров'я, що зараз є найважливішим.

Незважаючи на війну, за ці майже півтора роки були й приємні спогади, наприклад, на початку червня 2023 року ми з класом відвідали чарівну Полтаву. Також були міні-відпочинки з сім'єю на природі. 

З травня 2023 року я стала підписницею телеграм-каналу «Твоя суперсила», який допомагає дітям і підліткам хоч трохи відволіктися від того, що відбувається в нашій країні. Телеграм-канал «Твоя суперсила» допомагає мені правильно себе змотивувати та досягти певних цілей. Також в каналі є багато порад для саморозвитку, які я засвоїла для себе.

А ще в телеграм-канал часто скидають багато мультфільмів та книг, які можна переглянути та прочитати у вільний час. Багато порад, які є в каналі, справді допомагають знайти себе та правильно мислити і вмотивовувати себе під час війни. Також в «Твоїй суперсилі» є багато цікавої інформації, яку варто прочитати, можливо пізніше вона стане вам в нагоді.

Я дуже шкодую, що не знайшла цей телеграм-канал раніше, так як цей канал справді допомагає мені зараз. Я вельми вдячна авторам цього каналу за допомогу дітям і підліткам під час війни. 

Ілящет Альбіна, 14 років