Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Олександрівна Минайлова

«Після останнього обстрілу наш будинок відновленню не підлягає»

переглядів: 424

Ми жили в селі Невельське на Донеччині, але зараз звідти втекли. Я поїхала до Кривого Рогу до дітей. Під час обстрілів [у листопаді 2021 року] постраждало все селище, не тільки наш будинок. Наше житло відновленню не підлягає. Жили із чоловіком, у нас двоє дітей. Тепер разом із ним приїхали жити до дітей.

До початку війни у нас було чудове життя. Ми працювали в колгоспі, не думали і не гадали, що з нами може статися таке. Ми працювали, тримали господарство. Жили, як усі. Десь не вистачало, десь було більше, але не були голодні і не чули бомбардувань.

Вперше наше селище обстріляли 23 липня 2014 року. І потім помчало... Ми жили в підвалі. Потім забрали батьків у Кривий Ріг, а коли повернулися, будинок був порожній. Винесли усі.

Ми не могли виїхати із села. Магазинів не було. Нам привозили продукти як гуманітарну допомогу, і ми жили. Допомагали з вугіллям та брикетами. За рахунок цього ми виживали. Води та світла не було. Ми заправляли газові балони і на грубках готували їсти.

Хочеться мирного життя (зітхає) І все!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Невельське 2014 2021 Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення їжа 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій