Клось Богдан, 9 клас
Паридубська філія ОЗ «Смідинський ліцей» Ковельський район, Волинська область
Вчитель, що надихнув на написання есе: Шайнюк Людмила Василівна

Моя Україна майбутнього

Другий рік в Україні йде війна – тяжка боротьба мого народу з російськими окупантами за волю й територіальну цілісність, за право називати себе українцями.

За цей час зрозумів, що немає нічого ціннішого за мир, людяність, любов, гідність та можливість жити на рідній землі. Український народ об’єднався, взяв до рук зброю, щоб захищати свій шлях свободи й незламності, який веде до перемоги добра над злом.

Понад усе хочеться миру. Українці як ніколи усвідомлюють ціну цього слова і його значення у нашому житті.

Для мене мир – це відсутність війни, можливість людей безпечно жити і працювати без загрози для свого життя і благополуччя своїх близьких, це також перспектива для держави розвиватися й процвітати. Адже країна, в якій немає війни, – це щаслива країна, в якій люди можуть зосередитись на своїх мріях і цілях без страху й тривоги.

Мир є найважливішою цінністю та найзаповітнішим бажанням кожного з нас. Я вірю, що Україна переможе російського окупанта і стане найсильнішою, найрозвиненішою державою світу. У майбутньому вона буде процвітаючим і успішним членом Європейського Союзу та НАТО, країною, де люди живуть у мирі та злагоді незалежно від національності, мови та релігії. Моя держава буде лідером у сфері інновацій, технологій, яка зробить свій внесок у розвиток науки. До нас будуть приїжджати з інших країн, щоб перейняти досвід.

Я переконаний, що Україна має все необхідне для реалізіції цього світлого майбутнього.

Українці – це сильний народ, який ніколи не здавався і не здається. Разом ми зможемо відбудувати країну, подолати всі випробування й труднощі, коли об’єднаємося заради спільної мети – ПЕРЕМОГИ. Переконаний, що навіть маленька добра справа наближає мою країну до цієї заповітної мрії. На даний момент, коли я ще навчаюся в школі, допомагаю нашим захисникам: пишу для них листи зі словами вдячності й підтримки, надсилаю свої малюнки, роблю окопні свічки, активно беру участь у різноманітних проєктах на підтримку ЗСУ.

Коли моя країна переможе, я як і більшість українців буду робити все, що в моїх силах, щоб відновити й розвивати її. На мою думку, внесок кожного в загальну справу – безцінний. Навіть невеликі дії можуть мати важливе значення.

Україна майбутнього – це ми, натхненні, відповідальні, ті, які понад усе люблять свою Батьківщину і готові все зробити заради її щасливого майбутнього!