Богатчук Карина, 8 клас ,
Комунальний заклад «Вінницький ліцей №6»
Вчитель, який надихнув на написання есе: Колонюк Галина Василівна

Моя Україна майбутнього

Моя Україно, моя люба ненько-Батьківщино, що наразі перебуваєш у стані війни, горя, розлуки, неспокою та знущання…

Наша держава протягом багатьох століть не раз відчувала, що таке війна. На жаль, і сьогодні українці переживають та знають, що таке смерть, розруха, голод, неймовірні людські страждання через безжалісного сусіда. Гинуть люди, зруйновано будівлі, понівечено життя… Для когось мирне життя – це буденність, а для українців – це мрія. Тому мужньо стоїть наш український народ - не збирається відступати. І ПЕРЕМОЗІ бути!

А після перемоги нашу Батьківщину точно буде чекати світле майбутнє, що вистраждав та вимолив наш незламний народ. Яке саме? Звісно ж, у кожного з нас свої думки, але у цьому творі я хочу поділитись саме своїм баченням.

Для мене Україна майбутнього – це, насамперед, вільна та мирна держава. Сьогодні ми, українці, як ніхто, розуміємо наскільки це важливо. Я впевнена, що ми обов’язково відбудуємо все те, що зруйновано нелюдами-окупантами. Бо хочемо знову дихати вільно, вдихати повітря на повні груди, жити, насолоджуючись кожною хвилиною цього прекрасного безцінного людського життя, а не хвилюватися за себе і безпеку рідних. Ми хочемо чути пташиний спів, замість автоматних черг та пострілів з "градів".

Ми хочемо бачити щирі сонячні усмішки дітей, замість їх стурбованих і заплаканих очей. Щоб над нами було чисте голубе небо, в якому не буде ворожих літаків, не літатимуть ракети, не гинутимуть люди. І, звісно ж, ми, учні, зможемо спокійно навчатися у школах, сидячи у класі, в колі друзів, не відволікаючись на сирени та тривоги. Ще можна назвати чимало винаходів на кшталт «штучного інтелекту» або «вічного двигуна», безперечно, все це теж буде, але спочатку – довгоочікувана ПЕРЕМОГА!

І найперше, що ж я зроблю, коли Україна переможе, – зберу всю нашу родину, діждавшись рідних, що зараз боронять державу. Поїдемо з ними до тихого лісу, чи до шумливої річки, чи, може, залишимось у затишній домівці, цілком це не важливо, головне, щоб усі були разом – це найбільше моє бажання!

Тому бути миру! Бути вільній і незалежній Україні!