Дачук Іванна
Нововолинський центр дитячої та юнацької творчості, Гурток «Культура мовлення та спілкування»
Вчитель, що надихнув на написання есе: Собчук Юлія Євгеніївна

Чому бути українкою - моя супер сила?

Хтось з дитинства мріяв літати, а хтось супер героєм стати. А я вже з малечку знала, що моя супер сила в тому - що я українка. З дитинства я люблю писати вірші, мене надихали великі українські поети та поетеси, що у своїх творах шанували Україну та її волю. Моєю першою поетичною спробою був вірш „Свобода», адже саме завдяки внутрішній свободі кожного жителя нашої держави, я живу у вільній країні, де панує мир та злагода.

„Свобода“

Мила моя Україно! Ми маємо те, що не мали раніше і це є свобода!
Саме про неї писатиму я - хоча що це мені не відомо.
Але заради неї ми боролись, не одну перешкоду пройшли.
І я була з тобою завжди Україно моя!
Тому я жива, саме тому і не гину!
Коли стежкою йду,
Над якою літають пташки, та калиною пахне!
Коли розумію що я таки є!
І кожна людина та мить!
Каже мені:
Це ж Ти, Українка!
Тоді відчуваю що є і свобода!

Для мене ці дитячі рядки несуть в собі безмежну любов до України, адже в такі юні роки українці поважають власну державу. Хіба це не є супер силою? Ця жага до волі у нашій крові вистраждана тривалими роками боротьби за українську культуру та державність.

І з давніх років Україна боролась за свою незалежність. Вороги змінювалися, проте боротьба тривала і триває й нині. Наша країна ніколи не здавалась та не відступала і я переконана, що так є по-сьогоднішній день і так буде майбутньому.

Прямо зараз на території нашої держави триває багатолітня війна. Українські військові, як і колись наші діди та прадіди, боряться за наш народ та майбутнє нашої країни. Ми воюємо проти росії, нації брехунів, вбивць та нікчем. Вони застали нас зненацька, у моменти слабкості напали в спину і завдяки цьому перемагали на початках. Ми об’єднались, повстали і крокуємо з ними на одному рівні. Ми, українці, відвойовуємо наші міста, визволяємо землі і завжди віримо, що Україна буде перемагати. З народження ми усі знаємо, що ми є сильна і незламна нація. Тому весь український народ має пишатись що живе в такій державі, де історія виборювалась кожен день. Ми маємо власну культуру та милозвучну солов’їну мову, незламний характер та щиру віру. Я – українка, я пишаюсь цим, це і є моя супер сила.