Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анатолій Нагорненко

"Після ексгумації рідні перепоховали чоловіка на кладовищі"

переглядів: 103

65-річний Анатолій Нагорненко загинув 6 березня 2022 року під час мінометного обстрілу російськими військовими селища Макарів на Київщині.

Після ексгумації рідні перепоховали чоловіка на кладовищі

Анатолій народився та жив у Макарові. До пенсії працював водієм. Час від часу навідувався до доньки в село Великий Карашин, допомагав із внуками. У Макарові мав улюбленого собаку.

Із початком повномасштабного вторгнення родина вмовляла Анатолія виїхати з селища. Приїздили за ним, щоби забрати у Великий Карашин. Та він відмовлявся. Рідні залишили йому гроші на харчі й тримали звʼязок до 5 березня. Після цього зв’язок обірвався.

«Я почала дзвонити волонтерам, писати у групах у фейсбуці – чи не бачили такої людини, чи живий, просила, щоби пішли подивитися до його хати. Але тоді були сильні обстріли і дістатися було неможливо…», – розповіла Олена, донька загиблого.

11 березня 2022 року їй зателефонували місцеві та сказали, що батько загинув. З'ясувалося, що 6 березня він пішов до брата, щоби передати йому хліба і потрапив під мінометний обстріл. Тіло Анатолія пролежало на землі під постійними ударами російської армії ще до 17 березня. Потім його поховали волонтери, а вже в липні того ж року після ексгумації рідні перепоховали чоловіка на кладовищі.

«Батько був хорошою людиною. Усі, хто його знає, тільки по-доброму про нього відгукуються. Спокійний… Дуже сумує за ним внучка Соломійка, яку він з пелюшок доглядав. Нам дуже його не вистачає. Я не вірю, що його немає, і щодня чекаю дзвінка…», – каже донька Олена.

Собака Анатолія ще місяць прожив сам у домі свого господаря. Після звільнення Збройними силами України терен Київщини з окупації його забрали рідні загиблого.

В Анатолія Нагорненка залишилися дружина, донька, внуки, сестра і брат. 

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макарів 2022 Текст Історії мирних чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій