Під час повномасштабного вторгнення Ольга Політова жила в Києві. До цього, у 2015-2017 роках, вона перебувала в полоні в "ДНР", про що розповідала Музею. У Маріуполі були донька з дитиною та чоловіком-правоохоронцем. 

"Я почула звук ракети. Включила ноут. Там – звернення путіна про вторгнення. Зателефонувала дітям в Маріуполь. Онуці було 4 роки. Сказала, аби негайно виїжджали. І донька о 7 ранку виїхала до Запоріжжя. 

А я приїхала на роботу. Всі були збентеженні. Чутно вибухи. В очах людей смуток. Ми мало розмовляли. Нас відпустили додому. 2-3 ночі спала між стін. Потім перейшла до вітальні. Дотримувалася світломаскування. Я просиділа тиждень в інтернеті. Так я потрапила у війну вдруге. 

Потім пішла на блокпост. Сказала, що я лікарка. Допомагала, чим могла. І мені стало легше. Ти відчуваєш, що потрібен. Від твоєї допомоги залежить чиєсь життя. 

А донька з онукою були в селі Розовка Запорізької області. В їхню кімнату прилетів снаряд. На щастя, не розірвався. Вони залишилися живі і 6 березня виїхали з гумконвоєм", – розповіла жителька Києва Ольга.