Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Іванівна Курилова

«Пережите не забудеться вже ніколи»

переглядів: 615

Живу з чоловіком, він хворіє на цукровий діабет, у мене теж безліч болячок. До війни жили чудово, я була всім задоволена. Ми працювали, на життя вистачало.

Коли все почалося, нам із чоловіком здавалося, що це все жарт. Ми не вірили, що люди у селі кидалися під танки, не могли повірити.

Потім через нас полетіли всі снаряди. У будинку було пошкоджено весь дах, і ми власним коштом його ремонтували. Скло потріскалося, але грошей немає для того, щоб вставити вікна, я заклеїла їх скотчем.

Війна повністю змінила наше життя. Ми не можемо вільно пересуватися до Луганська. Якщо поїду, то мені треба сидіти там цілий місяць, щоб повернутися.

У безпеці я себе не відчуваю, бо десь бахне, а ми вже здригаємось. На тлі військових дій чоловік заробив цукровий діабет.

Постійна нестача грошей - значить нестача в харчуванні, нестача ліків. Ми живемо у постійних стресах, весь час страх уночі. Буквально позавчора чоловік каже: «У мене ніколи такого не було. Прокинувся, а всередині такий страх». Це незрозуміло, просто треба відчути.

Ми тимчасово їздили до Луганська, бо там мешкає син. Але зараз я не можу поїхати, бо великі черги, а я не маю здоров'я. Чоловік теж ледве ходить ногами.

Під час війни нам найбільше допоміг Фонд Ріната Ахметова. Ми отримували продовольчу «гуманітарку» лише від нього.

Хочеться, щоб усе це припинилося і настало мирне життя, щоб ми могли спокійно поїхати до Луганська, вільно пересувалися. Але мені здається, що це неможливо забути. Пережите не забудеться вже ніколи.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Луганськ Текст Історії мирних жінки чоловіки 2014 зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення вода здоров'я робота їжа Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій