68-річний Іван Яцун загинув 5 березня 2022 року у селі Старомлинівка Донецької області. Він отримав смертельне осколкове поранення біля власного подвір’я.

Отримав смертельне осколкове поранення біля власного подвір’я

«У перший тиждень повномасштабної війни російські військові нещадно обстрілювали громаду. Того дня також загинули сусіди Івана Васильовича – Ілля Баран і Наталя Солдатенко», – розповів Сергій Барановський, колега й односельчанин.

Іван був родом зі Старомлинівки. Закінчив місцеву школу №1. Здобув вищу освіту на факультеті обліку та фінансів Донецького національного університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Працював головним бухгалтером у сільпо, був керівником одного з підприємств. Останній період життя уже був на пенсії. Розводив овець, мав пасіку.

«Пригадую, у важкі 1990-ті, коли були проблеми із виплатою зарплати, він одним із перших відчув нові віяння і переорієнтувався на власну справу. Іван Васильович був прекрасним фахівцем, розбирався у всьому, що пов'язане з фінансами. Мав спокійний, виважений характер, я не чув, щоби він колись підвищував голос, але тим не менш – завжди досягав цілей. Був у русі. Позитивний, міг себе знайти у житті попри складні обставини», – розповів Сергій.

Івана Яцуна поховали у рідному селі.

Історія з instagram каналу Victims of russia.