Юрченко Олена Олександрівна, вчителька історії Добренського ліцею Наталинської сільської ради Харківської області Красноградського району

Конкурс есе “Чому бути українкою – це моя суперсила”

Сьогодні українці стали символом стійкості й незалежності. З початку повномасштабного вторгнення, кожен з нас зайняв позицію захисту: хтось робить це зі зброєю у руках, хтось займається волонтерством, а хтось працює в тилу. Злагоджений механізм рухається у напрямку перемоги.

Кожен, хто є українцем і знає історію, ніколи не забуде, якою ціною ми вибороли і виборюємо власну незалежність, скільки крові пролили за можливість говорити рідною мовою, де і як загинули борці за свободу.

Наша сила - у відданості своїй країні, у самопожертві заради кращого майбутнього, у вмінні злагоджено працювати і відстоювати власні інтереси.

На фронті чи в тилу, ми боремося заради миру. Як педагог, я виховую і навчаю дітей, а це інвестиція в інтелектуальне майбутнє нашої держави. Мені вдалось помітити, що з початку повномасштабного вторгнення молодь зацікавилася історією, культурними надбаннями, вивченням української мови. Юнаки і дівчата більше часу проводять за читанням, слухають подкасти про Україну, долучаються до благодійних акцій і волонтерських ініціатив. Це дарує надію, що ми виховуємо відповідальних громадян.

Бути українкою - це моя суперсила, бо я не боюсь висловлювати власні думки, хочу допомагати Україні та її громадянам, готова на самопожертву заради світлого майбутнього нації, сильна духом і незламна. Ці та інші риси характеризують як мене, так і тисячі інших українців і українок, які моляться за мирне небо Батьківщини.

Від початку повномасштабного вторгнення минуло більш як 500 днів, є гіркі втрати, але нас не зламати. Військові роблять усе можливе заради мирного неба суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави. А ми, як громадяни цієї країни, не маємо права на байдужість і нейтральність, бо саме нам тут жити і виховувати своїх дітей. Спільними зусиллями ми зуміємо відстояти свою землю і підтвердити історичну ціннісність України.

Я знаю, що наші спільні дії проведуть до результату і настане мир в Україні.

Вірю в себе і свої сили! Вірю в Україну та її народ!

Знаю: щирість, послідовність та наполегливість - допоможуть нам у нелегкій боротьбі.